ESTRADÖR

"Jag älskar att stå på scen, sjungande eller agerande, älskar att möta en publik som ständigt är ny och som får mig att variera och utveckla min prestation tillsammans med mina medspelare, eller helt på egen hand. Att själv forma och författa program ger stimulans och upptäckarlusta, gör varje afton till en personlig tolkning av ämnet, eller frågan, som hamnat på tapeten."

Det är hon som står på scen och sjunger och parlerar, det är repetitioner och publikkontakt, det är scener runt hela Sverige;
Musik i Syd, i Halland, i Väst, i Glasriket, i Västernorrland,  i Dalarna, och sen Riksteatern, Komediteatern och Lisebergsteatern, Boulevardteatern, Stadsteatrarna i Helsingborg och Malmö, Smålands Musik & Teater, Värmlandsoperan, Aftonstjärnan i Göteborg och nu senast Folkoperan i Stockholm, det är radio, TV och film, det är skivinspelning och mycket mera. Det är Piaf som fyller 95 år 2010… hoppas jag håller de återstående fem åren så att jag kan delta med sång i hundraårsjubileet.

Utbildning vid Skara Skolscen och Teaterhögskolan i Malmö, privata sångstudier hos Torsten Föllinger, samt vidareutbildning inom teater och sång och därtill drygt 35 års scenerfarenheter.


IDENTITET
Den sköna och säkra aktrisen byter kläder i ett, i ett.
Hon ömsar frisyrer och uppsyn i alla väder,
hon byter roll i sitt anletes svett,
hon skiftar färg mellan ljuvt och lett,
ja, den geniala aktrisen blir vad hon företräder.
Hon växlar psyke såväl som toaletter,
hennes konst är beundransvärd, durkdriven, underbar.
Men fingeravtrycken hon oavlåtligen sätter,
de tillhör den fräkniga backfisch hon en gång var.


Alf Henrikson


 
  
För bokning och förfrågan - kontakta Kraxmaskinen på 070-779 72 95 alt. kontakt@kraxmaskinen.se